Canavar Peşinde 1 - Ateş Ejderhası Ferno - Kitap Özeti

Antik Yazıtlar'da beklenmedik bir kahramanın ortaya çıkacağı kehaneti yazılı. Bir çocuğun canavarları lanetin etkisinden kurtarıp, krallığı kurtaracak bir maceraya atılacağı yazıyor.
Bu çocuğun kim olduğu bilinmiyor.
Tek bilinen, zamanın artık gelmiş olduğu...


 Merhabalar artık kitap özetleri de yayınlamayı planlıyorum.İlk özetimi sunmak üzere;

  Avantia adlı krallık yok olma eşiğinde ne suları var ne de yiyecekleri.Bölgenin 6 tarafında olan bu canavarlar sebep oluyordu bu çöküntüye.
 Tom yine tahta sopayla samanları yıkıyordu.Bir anda yanık kokusu geldi burnuna. Koşup baktı ancak sadece yanmış ekinleri ve yukarıdaki, uzak gölgeyi gördü.Köy meydanına yöneldi Tom. Bütün herkes şikayetçiydi bu durumdan. Kimsenin suyu kalmamıştı. Birisi bu suyu engelliyordu.Tırmanarak kuleye girmeye çalıştı Tom. Kral ve büyücü Adura arasında ki konuşmalara şahit oldu. Bu 6 canavardan bahsediyordu her ikisi de. Bir anda Tom yakalandı tam hapise gidecekken onun kehanette yazılı olan kişinin o olduğunu öğrendiler.
 Tom çok sevindi ve yola çıkmaya hazırlandı. Dağa geldiklerinde Ferno ile karşılaştılar. Tom son bir hızla tasmayı açmayı başardı. Ferno artık özgürdü, özgürlüğüne kavuşturmuştu Tom Fernoyu. Artık Avantia'nın suları yerine dönecekti.
 Ancak fazla sevinmediler çünkü daha 5 tane av vardı.